Results 1 to 19 of 19

Thread: PS Vita Demo Mode

  1. #1
    New member Nihonfreak's Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Santiago, Chile
    Posts
    49

    PS Vita Demo Mode

    Hi guys!

    I just got a dev PSVita from Sony for a review and after a power off its only working on DEMO MODE, meaning you can only access the game demos on the vita's memory. Does Sony have a particular button combination to get out of this mode? I remember reading that the PS3 had a similar one...

  2. #2
    Foot Soldier
    sam hex's Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Underwatercity Atlantis
    Posts
    108
    Is this like a Kiosk Ps3? Usally you get a text with the update which contains the pin. Mind if I ask what model number this device is?

    PDEL-1001 i.e. is the EU Devkit, woudl be interesting to know about this one.

  3. #3
    New member Nihonfreak's Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Santiago, Chile
    Posts
    49
    It's a Kiosk PS Vita: Shuts off after 5 minutes of gameplay, resets to main screen with demos. Seems to be a stock LatAM release (PCH-1010) with another firmware. Didn't get any codes with it, just a box.

  4. #4
    Foot Soldier
    Dabman's Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    148
    so no one have idea how to unlock kiosk mode? like on ps3 kiosk?

  5. #5
    Foot Soldier
    sam hex's Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Underwatercity Atlantis
    Posts
    108
    Have you got a link or something to login and download firmware updates, if so check there. If not, did you try the keys like PS3 has (L+R+Select+Square) to get to the unlock screen?

    If you can get to the unlock screen:
    - try the latest PS3 (4.00) code 0219
    - try bruteforce seems to be the last resort :(

    Other things to try:

    1. Go to Settings > System > System Information
    2. Press simultaneously R + L + DPad Left + Square for a few seconds
    3. Release those buttons then immediately press the start button

    What does it say there?

    You may want to try to go to recovery and check the options there:
    http://www.youtube.com/watch?v=ublLC235QV0

    This is for 1.5.1, 1.5.0 is a bit harder to enter!
    Last edited by sam hex; 02-07-2012 at 11:22 AM.

  6. #6
    New member Nihonfreak's Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Santiago, Chile
    Posts
    49
    Quote Originally Posted by sam hex View Post
    Have you got a link or something to login and download firmware updates, if so check there. If not, did you try the keys like PS3 has (L+R+Select+Square) to get to the unlock screen?

    If you can get to the unlock screen:
    - try the latest PS3 (4.00) code 0219
    - try bruteforce seems to be the last resort :(

    Other things to try:

    1. Go to Settings > System > System Information
    2. Press simultaneously R + L + DPad Left + Square for a few seconds
    3. Release those buttons then immediately press the start button

    What does it say there?

    You may want to try to go to recovery and check the options there:
    http://www.youtube.com/watch?v=ublLC235QV0

    This is for 1.5.1, 1.5.0 is a bit harder to enter!
    The method from the video worked perfectly! (L+PS Button+Power)
    Thank you :D

  7. #7
    Foot Soldier
    sam hex's Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Underwatercity Atlantis
    Posts
    108
    Nice you got it back working :) Could you just unlock the demo mode there?

  8. #8
    New member Nihonfreak's Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Santiago, Chile
    Posts
    49
    Quote Originally Posted by sam hex View Post
    Nice you got it back working :) Could you just unlock the demo mode there?
    nope, but i was able to update to a stock firmware there

  9. #9
    can you say exactly what you did? i did what the video said and im still in demo mode

  10. #10
    Super Moderator Staff


    Tribuni Angusticlavii
    subbie's Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Toronto, ON
    Posts
    4,661
    If I read what he posted, he got into the recovery menu then selected the option to install a fw and gave it a normal retail firmware.

    Seems like a loss to do that if you ask me. =(

  11. #11
    Foot Soldier
    gladiator5's Avatar

    Join Date
    Jun 2012
    Location
    The Netherlands
    Posts
    115
    he sure did, what where the other options in that menu?

  12. #12
    Member Elite
    derekb's Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,819

  13. #13
    Member Hardcore
    H360's Avatar

    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1,483
    Quote Originally Posted by subbie View Post
    If I read what he posted, he got into the recovery menu then selected the option to install a fw and gave it a normal retail firmware.
    This is why people who do not know what they are doing should not use this equipment. Now you have lost the firmware and it is un-dumpable.
    Last edited by H360; 06-27-2012 at 02:13 AM.

  14. #14
    Site Supporter 2013
    Site Supporter 2014
    Foot Soldier
    Decapicitated's Avatar

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    319
    I agree that is a waste. But i suppose if it belongs to them, they can do whatever they want with it, even degrading the thing's original meaning.

  15. #15
    Member Hardcore
    DefectX11's Avatar

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    The REAL Vancouver
    Posts
    1,240
    Jealous of a non-retail Vita. But I can't believe the FW restore.

    *sigh

  16. #16
    Foot Soldier
    sam hex's Avatar

    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Underwatercity Atlantis
    Posts
    108
    There is nothing lost there, its a PCH-1010, a common stock model with Kiosk firmware (just like PS3). The links to the updates for Demokits are know and everyone can grab the pup of there if he/she wants. You can't dump of the fw at the moment anyways and having a common vita stuck in a useless Demo mode looks more like a waste to me. This is not a PDEL or something special at all.
    Last edited by sam hex; 06-27-2012 at 05:05 PM.

  17. #17
    I have a PCH1001 model PSVita that says "Not for Sale" on the back but i cannot get it out of Demo Mode. Any new updates on how to do it.

  18. #18
    Quote Originally Posted by Reboot.Revival View Post
    I have a PCH1001 model PSVita that says "Not for Sale" on the back but i cannot get it out of Demo Mode. Any new updates on how to do it.
    Just follow this
    It can be unlocked so you can update it to 3.01 IDU (Kiosk) Firmware version. From 2.61 and higher new features were added and on 3.01 the automatic restarting function has been disabled as far as i know! Test it and tell us your opinion!
    Also, you can still connect to internet,psn or even install psp emulator exploits like a retail vita! Good luck!

  19. #19

    Psp B01

    Quote Originally Posted by derekb View Post
    So yeah... I bought one of these "NOT FOR RESALE", hopelessly stuck in the dreadful "Demo Mode", Vitas not even two weeks ago. Thankfully didn't pay much for it, because it sure doesn't seem like there's a way to permanately disable Demo Mode.

    And I know, some among you reading this are about to be extrememly irratated with me, but I did a full system reset and updated the firmware on it in a vein attempt at making it usable. For the record, it was firmware 1.80 before updating it to the current firmware 3.01.

    Now onto what I have discovered regarding this system since.

    With memory cards removed, I hooked up both this and my retail Vita, both of which are on the same firmware, to my computer and have used the Content Manager software to make complete system back-ups of both systems. The back-up folder for the retail system has an alpha-numeric name, but the back-up folder for the ex-demo Vita has a folder name consisting of all zeroes!

    Now before I go one step beyond the point of no return and attempt, what seems obvious to me, "restoring" the demo Vita with the back-up folder from the retail Vita after renaming the folder and all content files to match that of the demo Vita's back-up. Am I about to waste my time, or worse yet brick the demo unit by attempting to do this? I didn't pay much for this demo Vita, but I'd rather it be stuck forever in Demo Mode than to be reduced to a state of just being a dead spare parts unit.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •